Autotransporters

Autotransporters

januari 5, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Ben jij iemand die graag met zijn eigen oldtimer naar een oldtimer beurs wil gaan? Of ben je eigenaar van een garagebedrijf? Ben jij iemand die dagelijks veel bezig is met auto’s? Een autotransporter is dan een onmisbare aanhanger. De autotransporters, ook wel autoambulances genoemd, zijn geschikt voor het vervoeren van auto’s en andere vervoersmiddelen. Autoambulances zijn speciaal ontworpen om auto’s te vervoeren en te dragen, daarom is het laadvermogen van autotransporters hier ook op afgestemd. Iets wat ideaal is voor het zekeren van de lading is de 10 cm reling die vaak op autotransporters zitten. Om te mogen rijden met autotransporters moet je vaak in bezit zijn van een BE-rijbewijs. Uitzonderingen om met een B-rijbewijs te mogen rijden met autotransporters zijn er in de vorm van een enkelas aanhanger in combinatie met lichte auto’s. De vraag is nu: waar moet je bij het kopen van autoambulances nu op letten? En wat voor mogelijkheden zijn er? In deze blog kom je meer van de mogelijkheden van de autotransporters te weten.

Autotransporter kopen? Dit moet je weten:

De keuze van het kopen van autoambulances is afhankelijk van een aantal factoren. Je kan namelijk kiezen uit een enkelas, tandemas, tridemas, verschillende gewichtsklassen en afmetingen. Wil je een autotransporter kopen dan is het goed om jezelf deze vragen te stellen:

  • Wat wil ik vervoeren?
  1. Zijn dit lichte of zware voertuigen?
  2. Wat zijn de afmetingen?
  3. Wat is de gemiddelde hoogte van de voertuigen?
  4. Wil ik nog andere soorten voertuigen vervoeren?
  5. Hoe vaak ben ik van plan de autotransporter te gebruiken en wil ik deze voor particuliere of professionele doeleinden gebruiken?

Autoambulances met oprijplaten of kantelbaar

Het is mogelijk om autotransporters te kopen in verschillende modellen. Zo hebben sommige autoambulances een set oprijplaten erbij. Deze zijn er ook met een doorlopende klep. Autotransporters met een doorlopende klep zijn vaak eenvoudiger en veiliger:

  • Je hoeft niet meer uit te stappen om te kijken of je er juist op rijdt.
  • Er is geen risico dat je naast de oprijplaten rijdt.
  • Sjouwen met oprijplaten is verleden tijd.
  • Je hebt geen steunpoten nodig om het chassis te ondersteunen.

Wil je liever een kantelbaar model? Het laden van voertuigen wordt appeltje-eitje door de hydraulische pomp.

Type vloerplaten van autotransporters

Je ziet vaak een verschil bij vloerplaten van autotransporters. Je hebt de keuze tussen een houten (betonplex) of aluminium vloerplaat. Het voordeel van een aluminiumplaat in de autotransporters is dat deze een stuk lichter is en niet kan rotten. Een houten plaat kan op den duur wel gaan rotten, natuurlijk zijn ze bewerkt met water, vuil en slijtage werende materialen maar het blijft hout. Betonplex geeft wel meer grip bij het oprijden van de autotransporter. Wielstoppen en spanbanden plaatsen is noodzakelijk voor autotransport. Dit is nodig om je voertuig veilig te vervoeren met de autoambulance zodat deze er niet af kan rollen. Ook kan je ervoor kiezen om een autotransporter te kopen waarbij de wielen onder de laadvloer zitten. Op deze manier benut je de totale breedte van de aanhanger.

Verschil autotransporters en multitransporters

Waarom niet gewoon een multitransporter kopen? Daar kan je veel meer mee! Dit is wat vaak gezegd wordt. Het is toch verstandiger om voor autotransporters te kiezen voor het vervoeren voor auto’s. De borden zijn namelijk vervangen door een reling. Zoals eerder gezegd, wordt het zekeren van de lading beter en makkelijker.

Autoambulances van Aanhangwagendirect

Wil je jouw autotransporter kopen bij een vakkundig bedrijf? Het beste kan je terecht bij Aanhangwagendirect. De autoambulances van Aanhangwagendirect zijn van hoogwaardige kwaliteit. Je hebt daarnaast ook nog veel keuze in autotransporters. Ben je opzoek naar specifieke autotransporter onderdelen? Ook dan kan je terecht bij Aanhangwagendirect. Zij hebben bijvoorbeeld ook een ruim assortiment aan oprijplaten. Wil je meer info? Neem dan gerust contact met ze op en ontvang een vrijblijvend advies.