Het bouwen van online succes in Spanje doe je zo

Het bouwen van online succes in Spanje doe je zo

oktober 29, 2021 0 Door Koen Blijlevens

Voor elk bedrijf die van plan is om hun producten en services uit te breiden naar andere landen, is het van groot belang dat zij de juiste online marketing strategie ontwikkelen. Hieronder valt dus ook internationaal SEO, oftewel, het optimaliseren van jouw website in internationale zoekresultaten. Ben je van plan om als bedrijf uit te gaan breiden naar Spanje? Zorg er dan voor dat je een hoge positie bemachtigd binnen de zoekresultaten van Spaanse zoekmachines. Hoe doe je dit dan precies? Door Spaanse linkbuilding! Lees er meer over in dit blog.

Het uitbesteden van linkbuilding in Spanje

Zorg ervoor dat je als een  bedrijf een relevant en kwalitatief linkprofiel hebt. In het geval dat je zo’n dergelijke profiel hebt, dan zal jouw website hoger scoren in de resultaten van zoekmachines. Spanje is een divers land, wat vele inwoners kent en ook verschillende culturen bevat. Het is voor deze reden dus handig en verstandig om een regionale focus te hebben, omdat de regionale verschillen binnen Spanje erg groot zijn. Doe dus eerst voldoende onderzoek naar de juiste en populairste zoekwoorden die te maken hebben met jouw product of service. Zo weet je dat jouw bedrijf bij de juiste regionale doelgroep terecht komt.

Iets anders wat ook handig is om te weten voor het uitbesteden van linkbuilding voor internationale doeleinden is dat de meeste landen geen startpagina’s kennen. Dit is ook zo in Spanje. Wees er dus van bewust dat als je als bedrijf zelf backlinks wil opzetten, het veel tijd en geld zal kosten.

Manieren voor linkbuilding in Spanje

Een manier voor linkbuilding voor Spaanse websites zijn nieuwsberichten. Het verwerken van links in persberichten zorgt niet alleen voor meer verkeer naar jouw website, maar het is ook een organische manier om jouw reputatie op te bouwen (landelijk en regionaal). Andere manieren voor linkbuilding zijn het verwerken van links in Spaanse blogs of reviews, vermeldingen op social media kanalen of door banners op populaire Spaanse websites.