Tuintrends 2021

Tuintrends 2021

oktober 11, 2021 0 Door Koen Blijlevens

Jaarlijks ontstaan er weer nieuwe tuintrends. Natuurlijk is het geen verplichting om hieraan mee te doen, maar het kan wel een mooie inspiratiebron zijn! Hieronder lees je wat opvallende tuintrends zijn voor 2021.

Pergola’s

Je wilt graag in je tuin zitten en genieten van het werk wat je eraan hebt besteed, maar soms is de zon net iets te fel. Een pergola is hiervoor de nummer één tuintrend van 2021. Ze zijn er in alle soorten en maten, dus je hebt keuzes te over. Van hout tot metaal en van schommels tot loungeset. Je kunt ze aankleden met schapenhek van Adéquat, laten begroeien met planten of zelfs een dichte tuinkamer van maken door middel van glas.

Verhoogde borders

Degenen die de voorkeur geven aan een opgeruimde en georganiseerde tuin, zouden moeten overwegen om verhoogde borders in de tuin te zetten. Hiermee kun je planten op soort sorteren en verschillende soorten gewassen tegelijkertijd te planten. Je kunt hiermee gemakkelijk rozen van tomaten scheiden, maar toch alles op één plek laten groeien. Verhoogde borders zijn ook populair bij mensen die minder mobiel zijn, omdat je niet zo veel hoeft te bukken om bij de planten te komen.

Vuurpotten

Na veel tijd thuis te hebben doorgebracht, hebben de meeste mensen ontdekt wat wel en niet werkt op hun terras en/of balkon. Mensen willen vooral meer schaduwplekken omdat er zo veel ruimte bruikbaar gemaakt moet worden voor thuiswerkkantoren. Vuurkorven zijn een enorme trend, net als bubbelbaden omdat mensen hun tuin graag meer spa-achtig willen hebben.