Voeg met deze spullen een gamehoek toe aan jouw mancave!

Voeg met deze spullen een gamehoek toe aan jouw mancave!

december 26, 2021 0 Door Koen Blijlevens

Ben jij helemaal gek van gamen en heb je een mancave thuis? Dan zal je vast een gamehoek willen maken waar je optimaal kan genieten van je favoriete games. Nu is de vraag wat heb je nodig voor een optimale gaming set up voor jouw mancave? In deze blog worden enkele onderdelen genoemd en toegelicht die niet mogen ontbreken in jouw nieuwe gamehoek. 

Zorg dat het internet goed is! 

Zonder goed internet kan je niet lekker gamen. Het is heel frustrerend als je lekker aan het gamen bent en het beeld begint te haperen of de verbinding raakt kwijt. Dit moet je zien te voorkomen door te zorgen voor goed internet. Het beste kan je gebruiken van ethernetkabels en niet voor wifi. Wifiboosters kunnen nog een goede toevoeging zijn, maar zijn nog steeds niet zo goed als internet via een kabel. 

Ga voor een game bureau! 

Voor je gaming setup kan je uit verschillende bureaus kiezen. Veel normale bureaus kunnen al aan de wensen voldoen, maar een game bureau is wel een aanrader. Deze bureaus bieden veel opbergruimte, zijn zeer stoel qua uitstraling, zijn stevig en kunnen tegen een stootje en zijn ideaal om meerdere schermen op kwijt te kunnen. Een mooie optie is om een gamebureau met ledverlichting aan te schaffen. Dit geeft nog net even wat speciaals aan de set up. Een tip is om te kiezen voor een Emob game bureau

Een comfortabel zitgedeelte is belangrijk! 

Ben jij een fanatiek gamer en wil je ook wel eens uren achter je beeldscherm zitten? Dan is een goede bureaustoel van zeer groot belang. Comfortabel en goed zitten is fijn, maar ook beter voor de gezondheid. Tegenwoordig zijn er steeds meer jongeren die kampen met gezondheidsklachten door verkeerd zitten tijdens het gamen. Dit kan jij voorkomen door een gamestoel te kopen. Een gamestoel is in veel verschillende standen te verstellen en geeft je de mogelijkheid om de stoel zo in te stellen dat jij perfect zit. Verder is een gamestoel net als een gamebureau zeer stoer en een mooie toevoeging aan de setup. 

Zonder beeld en geluid geen gamen! 

Een gamer kan natuurlijk niet zonder goed beeld en duidelijk geluid. Wil je echt beter worden in gamen? Dan kan je niet zonder deze onderdelen optimaal te krijgen. Voor het beeldscherm zal je vooral naar de reactiesnelheid en verversingssnelheid moeten kijken. Dit zijn twee belangrijke aspecten. Er wordt gezegd dat je het beste kan kiezen voor een beeldscherm met een reactietijd onder de twee milliseconden en voor de verversingstijd kan je het beste kiezen voor een beeldscherm met minimaal 60 hz.

Kleed je gamehoek aan! 

Nu je de onderdelen hebt staan wil je natuurlijk ook de gamehoek een beetje sfeervol maken. Hiervoor kan je gebruik maken van bepaalde decoratieobjecten. Denk bijvoorbeeld aan leuke accessoires van je favoriete game, film of personage. Verder kan je ook denken aan bepaalde sfeerverlichting, zoals verlichting voor aan de muur. 

Tot slot wordt de gamehoek ook mooier als je de kabels mooi wegwerkt. Dit noemen we ook wel kabelmanagement, en dit kan je doen op verschillende manieren. Een kabelgoot of een kabelbinder zijn de meest gebruikte manieren. Een kabelgoot geeft je de mogelijkheid om de kabels in te leggen en buiten het zichtveld te plaatsen. Een kabelbinder geeft je de mogelijkheid om verschillende kabels bij elkaar te groeperen zodat je ook makkelijk ziet waar welke kabel bij hoort en je niet verstrengelde kabels krijgt.