Welk fitnessapparatuur past bij mij?

Welk fitnessapparatuur past bij mij?

september 20, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Wil jij ook werken aan je lichaam? Dan is het tijd om een fitnessapparaat aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten fitnessapparatuur verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook een spinningfiets kopen. Voordat je fitnessapparatuur aanschaft, zul je eerst erachter zien te komen welke apparatuur bij jouw fitness schema past. Hierbij zul je moeten kijken naar je train doelstellingen. Wil je werken aan je cardio, kracht of allebei? Ook zul je rekening moeten houden met je lichaam. Heb je bijvoorbeeld rugklachten, dan zul je op zoek moeten gaan naar fitnessapparatuur dat je rug voldoende ondersteunt en de klachten reduceert. Door de verkeerde fitnessapparatuur te gebruiken, kun je namelijk je lichamelijke klachten verergeren. Wil je meer weten over fitnessapparatuur? In dit artikel lees je hier meer over. 

Hier moet je op letten

Bij het kopen van fitnessapparatuur zul je moeten letten op een aantal zaken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat niet elk fitnessapparaat geschikt is om jouw doelen te behalen. Dit komt doordat elk fitnessapparaat gefocust is op een aantal specifieke spieren in het lichaam. Daarom zul je erachter moeten komen waar jij je focust op wilt zetten. Wil je je onderlichaam spieren opbouwen of toch liever je bovenlichaam. Ten tweede, zul je moeten kijken naar de kwaliteit en garantie. Het apparatuur moet natuurlijk goed werken en lang meegaan. Mocht het zijn dat het apparatuur niet naar wens is, is het handig om te weten of de mogelijkheid bestaat het terug te sturen. Ten derde, zul je moeten kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding. Fitness apparatuur is eenmaal prijzig. Dan is het ook goed om te weten waar je voor betaald. Lees daarom de recensies door om erachter te komen of anderen er tevreden mee zijn. 

Deze apparaten wil je thuis hebben

Wil je ook thuis kunnen sporten, dan wil je ten minste één van deze apparaten thuis hebben:

  • de crosstrainer: met de crosstrainer train je je biceps, buikspieren, triceps en hamstrings.
  • de loopband: de loopband is ideaal bij het verlagen van je vetpercentage en het opbouwen van je conditie. 
  • de hometrainer: met de hometrainer worden je bil- en beenspieren aangespannen. Hierbij wordt voornamelijk de bovenbeenspieren getraind. 
  • de spinningfiets: door te spinnen train je niet alleen je beenspieren, maar ook je armen. Dit komt doordat je tijdens het spinnen druk legt op je armen.

Kortom, het kiezen van de beste fitnessapparatuur is afhankelijk van je doel, kwaliteit en prijs.