4 manieren om mannenlucht op kantoor tegen te gaan

4 manieren om mannenlucht op kantoor tegen te gaan

december 9, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Er zijn weinig dingen die zo onaangenaam kunnen zijn als de lichaamsgeur van een collega. Hoeveel je ook van je werk houdt, in een klein hokje zitten naast iemand die vergeten is deodorant te gebruiken kan een serieuze domper zetten op je dag. Als je op zoek bent naar manieren om mannengeuren op kantoor te bestrijden, dan is deze blogpost iets voor jou! We verkennen verschillende strategieën om slechte lichaamsgeur te bestrijden en laten zien hoe je je werkplek fris en uitnodigend kunt laten ruiken.

Reinig de kantoorlucht

De eerste stap die je kunt nemen is het installeren van een hoogwaardig luchtreinigingssysteem in jouw kantoor. Dit zal helpen om verontreinigingen en slechte geuren uit de lucht te verwijderen, waardoor het voor iedereen gemakkelijker wordt om te ademen en zich te concentreren. Investeer in een luchtreiniger van goede kwaliteit met meerdere filters, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw kantoor zo fris en schoon mogelijk is.

Moedig persoonlijke hygiëne aan

De volgende stap is om iedereen in het kantoor aan te moedigen goede hygiëne te betrachten. Zorg voor luchtverfrissers of geurkaarsen die het personeel kan gebruiken als ze vinden dat hun eigen geur te sterk wordt. Zorg ervoor dat er in elke badkamer voldoende zeep, deodorant en andere hygiëneproducten beschikbaar zijn voor het personeel, en zorg ervoor dat ze weten dat ze regelmatig moeten douchen en deodorant moeten gebruiken.

Communiceer, ook als het ongemakkelijk is

Praat ten slotte met werknemers die bijzonder onaangename geuren produceren. Hoewel het een lastig gesprek kan zijn, is het belangrijk om uit te leggen dat hun geur het voor anderen op kantoor moeilijk maakt om zich te concentreren. Moedig hen aan om te kijken of ze natuurlijke deodorants kunnen gebruiken of eventueel hun dieet kunnen veranderen, zodat ze een oplossing kunnen vinden die voor hen werkt.

Zo zorg je dat je zelf fris blijft ruiken

Zorg er eerst en vooral voor dat u elke dag doucht en schone kleren draagt. Dit ligt voor de hand, maar het is een belangrijke stap om onaangename geurtjes op kantoor te voorkomen. Vermijd daarnaast het dragen van synthetische materialen zoals polyester en nylon, die je huid niet laten ademen en zweet vasthouden. Draag in