5 Tips voor het stylen van je woonkamer

5 Tips voor het stylen van je woonkamer

augustus 19, 2021 0 Door Koen Blijlevens

Onlangs verhuisd en klaar met klussen? Dan kan het inrichten beginnen. Dit hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als je misschien denkt. Met goede basisitems, trendy accessoires en wat praktische tips kom je een heel eind. Lees hieronder vijf tips om jouw woonkamer tot een succes te maken.

Maak het persoonlijk

Je woonkamer geef je karakter door persoonlijke items toe te voegen. Bijvoorbeeld toffe souvenirs van jouw gemaakte reizen, foto’s van jij en je vrienden of familie of jouw favoriete schilderijen. Heb je een huurwoning? Dan wil je misschien je schilderij ophangen zonder boren. Dat kan heel gemakkelijk.

Fleur je eethoek op

Natuurlijk moet je eethoek praktisch zijn; je maakt er immers veel gebruik van. Maar juist daarom wil je in de eethoek ook een mooi plekje creëren. Kies voor een grote eettafel, zodat je vrienden en familie kunt uitnodigen. Maak deze af met mooie bloemen, planten of kaarsen erop. En een statement lamp erboven voor de juiste sfeerverlichting. 1 of 2 lampen ophangen boven eettafel? Dat hangt af van jouw smaak en de ruimte, beide kan!


Groter is beter

Is je woonkamer aan de kleine kant? Dan ben je misschien geneigd kleine meubels te kopen. Niet doen! Juist door voor grote meubels te kiezen, oogt je woonkamer optisch groter. Dit effect creëer je bovendien ook door gebruik te maken van lichte meubels en muren.


Stijl af met accessoires

Je begint natuurlijk met mooie meubels. Wil je hier graag lang mee vooruit? Logisch natuurlijk. Kies voor neutrale en tijdloze meubels en zorg voor de finishing touch voor voldoende, wat meer opvallende accessoires. Denk aan een tof vloerkleed voor een warme sfeer, kussens in verschillende prints en kleuren op de bank en een toffe poef.


Groene vingers?

Tot slot zorg met kamerplanten voor een echte knusse sfeer. Combineer grote, tropische kamerplanten met kleine plantjes. Het maakt je woonkamer levendig en zorgt bovendien voor een goede luchtkwaliteit. Win-win!