De must have voor in en rondom het huis: verwarmde sokken

De must have voor in en rondom het huis: verwarmde sokken

februari 28, 2023 0 Door Koen Blijlevens

Als je er nog nooit van gehoord hebt, kan het raar klinken: verwarmde sokken. Wat is dat dan precies? Sokken die verwarming afgeven, waardoor je voeten heerlijk warm blijven tijdens koude dagen. De verwarmde sokken zijn over het algemeen gemaakt van katoen, dus ze zitten aangenaam en in de sokken zijn verwarmingsdraden verweven, die je voeten op temperatuur houden.

Medische doeleinden

Heb je het syndroom van Raynaud of wintertenen? Dan zijn deze sokken een life changer. Waar je voorheen waarschijnlijk niet of niet lang naar buiten kon, kan dat met de verwarmde sokken wel. De verwarmde sokken houden je voeten, maar vooral het teengebied goed op temperatuur door krachtige verwarmingsdraden. Afhankelijk van het type kunnen de verwarmde sokken een temperatuur van 68 graden bereiken.

Tal van andere mogelijkheden

Of heb je snel last van koude voeten? Dan zijn deze verwarmde sokken ook een aanrader. Of bijvoorbeeld als je op wintersport gaat of naar een ander koud gebied. De tenen worden namelijk als eerste koud en dat heeft een directe werking op de rest van het lichaam. Hierdoor kan je hele lichaam koud aanvoelen en is het lastig om weer op te warmen. Om die reden kunnen verwarmde sokken een hoop ellende voorkomen, ook als u geen medische oorzaak heeft. 

Verschillende soorten verwarmde sokken

Er worden enorm veel verwarmde sokken aangeboden op het internet, lange en korte sokken, meer verwarming, minder verwarming. Voor meer informatie kan je eens kijken op Comfort-Producten.nl zij bieden allerlei soorten verwarmde sokken aan. Ook hebben zij een speciale lijn voor mensen met gevoelige voeten en/of medische aandoeningen: de Elite lijn. Hierbij hebben zij het verwarmingselement naar de buitenzijde van de sok geplaatst, waardoor deze verwarmingsdraden niet meer voelbaar zijn.

Hoe werken verwarmde sokken?

Alle verwarmde sokken werken op basis van een krachtige accu. Bij bovenstaande aanbieder wordt standaard de 2.600 mAh op 7.4 Volt geleverd, dit is in vergelijking met andere aanbieders al een enorm krachtige accu. Echter heb je ook de optie om voor de 3.000 of 3.800 mAh te gaan. Simpel gezegd: hoe hoger het mAh, hoe langer je kan verwarmen. Het is dus afhankelijk hoe lang je wil verwarmen en op welke warmtestand. Want hoe hoger de warmtestand, hoe warmer, maar hoe meer energie dit kost. Dat gaat dus wel ten koste van de verwarmingsduur. Na het gebruik kan je de accu’s van de verwarmde sokken eenvoudig opladen met de bijgeleverde USB-oplader, hiermee heb je de mogelijkheid om de accu’s ook onderweg bij te laden door bijvoorbeeld een USB-aansluiting in de auto of via een powerbank. 

Onderhoud accu’s

Een belangrijk aspect met accu producten is het onderhoud, zeker in tijden wanneer je het minder gebruikt. Bij de verwarmde sokken zou dat waarschijnlijk in de periode van de zomer zijn. Het is belangrijk om de accu’s nooit helemaal leeg weg te leggen, dan teren ze in op het vermogen. Wat kan leiden tot mindere prestaties. Aan te raden is om accu’s eens per 8 weken bij te laden, of zelfs even te gebruiken, door de sokken voor een korte tijd aan te zetten. Zo blijven alle cellen actief en weet je zeker dat de accu’s nooit leeg worden weggelegd.