Het is tijd om je kredietverzekering te evalueren

Het is tijd om je kredietverzekering te evalueren

maart 9, 2021 0 Door Koen Blijlevens

Heb jij een eigen bedrijf of werk je op de financiële afdeling van jouw werkgever? Dan heb je vast en zeker al weleens gehoord van een kredietverzekering en wellicht deze zelfs al afgesloten. Goede zet! Hiermee heb jij jouw bedrijf – of het bedrijf waar je voor werkt – beschermd tegen klanten die hun openstaande facturen niet kunnen betalen. Dit kan gebeuren door financiële problemen of omdat jouw klant failliet gaat. Zonder kredietverzekering zou jij in grote problemen kunnen komen. Maar wat nou als je deze verzekering al jaren geleden hebt afgesloten en hierna nooit meer naar omgekeken hebt? Dan wordt het hoogstens tijd om je verzekering te evalueren.

Bepaal de noodzaak van je kredietverzekering

In deze zware tijden wil geen een bedrijf uitgaven hebben die niet noodzakelijk zijn. Hiernaast wil je ook niet met onbetaalde facturen blijven zitten, want dit kan jouw bedrijf richting faillissement brengen. Het is daarom belangrijk om te bekijken welke risico’s je wilt en kunt lopen, en hoeveel je maandelijks kan betalen aan premies. Door deze afweging te maken kom je erachter hoe noodzakelijk én praktisch jouw kredietverzekering is. Je besluit hoeft niet zwart of wit te zijn, je kunt ook denken aan enkel het verzekeren van bepaalde klanten en projecten of een gedeelte van de omzet. De keuze is aan jou!

Kijk naar het rendement van je kredietverzekering

Heb je al vijf jaar lang een kredietverzekering lopen, maar hier nog nooit gebruik van gemaakt? Dan zijn jouw klanten waarschijnlijk financieel sterk en betrouwbaar. De kredietverzekering dient daarom alleen als psychologisch comfort. Nu dat je weet hoe weinig je er eigenlijk gebruik van hoeft te maken, geeft dat jou al genoeg comfort om zonder verzekering verder te gaan. Is het tegenovergestelde gebeurd en heb je veel uitbetaalde claims gehad de afgelopen jaren? Dan is het zeker verstandig om aan je kredietverzekering vast te houden.