Tijd voor een workout in de tuin vol plezier!

Tijd voor een workout in de tuin vol plezier!

maart 22, 2021 0 Door Koen Blijlevens

Naar de sportschool gaan zit er nog even niet in, maar dat is geen probleem. Loop gewoon naar buiten en ga trainen in de achtertuin. Wees creatief: je kunt een rondje gaan hardlopen in de buurt of schaf een aantal materialen aan om krachttraining mee te doen. Geen inspiratie? Laat ons je een handje helpen! Met deze tips krijg je echt zin om te gaan sporten!

Breng plezier in je workout

Sporten hoeft helemaal geen uren aan saaie oefeningen te zijn, waar je heel de dag tegenop zit te kijken. Het is belangrijk om plezier in je sportsessie te brengen. Heb je een van Etan Trampolines in je tuin staan? Tijd om te springen! Dit is niet alleen goed voor je benen, maar ook een topper als cardio oefening. Heb je een trampoline rechthoekig in de tuin liggen? Laat dan wat van je beste kunstjes zien tijdens je workout!

De ultieme schommel set

Schommelsets zijn de afgelopen jaren veel uitgebreider geworden. Voor velen van ons is het niet nodig dat je een kind bent om plezier te hebben. Kies een speel set met een volledige klimmuur, zipline, touwladder of andere kenmerken om je achtertuin om te toveren in een actievolle hindernisbaan.

Tijd voor een circuit

Er zijn oneindig veel oefeningen die je kunt doen, en een aantal daarvan ken je vast en zeker van je instructeur in de sportschool. Breidt je kennis verder uit door YouTube workout video’s te bestuderen of lees een artikel gericht op de doelen die je wilt behalen. Aan de hand hiervan kies je de oefeningen die je wilt doen en maak je een circuit door je hele tuin heen – of zelfs daarbuiten. Dit houd je workout gevarieerd en zorgt ervoor dat je het niet snel zat bent. Dat zou zonde zijn van de resultaten die je al hebt behaald!