Waar opletten bij zending naar het buitenland?

Waar opletten bij zending naar het buitenland?

april 8, 2021 0 Door Koen Blijlevens

Online shoppen is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dit is niet binnen de grenzen gebleven. Steeds meer mensen kopen en verkopen online in binnen- en buitenland. Ga je voor jezelf of voor een bedrijf een Pakket versturen buitenland? Dan is het belangrijk dat je aan een aantal zaken denkt zodat het pakket goed aankomt zonder mankementen. Ieder land heeft andere regels, eisen en voorwaarden waar het pakket aan moet voldoen. Met onderstaande tips ben je goed voorbereid met het versturen van jouw pakketje.

Hoe lever je het pakket aan?

Zorg dat de verpakking stevig is. Kies een stevige doos die een val van 1,5 meter aankan. Het pakketje moet langs vele obstakels en helaas gaat niet iedereen zorgvuldig met het pakketje om. Zorg daarom dat het pakket goed opgevuld is met materiaal waardoor de shocken bewerkt worden. Door de hoeken extra te bedekken zal dit niet alleen schokbestendig zijn maar ook veiliger voor de inhoud tegen bijvoorbeeld diefstal. Zorg dat het adres op de verpakking klopt en duidelijk vermeld staat. Vermeld voor de zekerheid het e-mailadres en telefoonnummer. Dit vergroot de kans op aankomst. Houdt er rekening mee dat een buitenlandse zending langer kan duren. Vaak wordt dit aangegeven bij de zender. Een snellere zending brengt ook extra kosten met zich mee.

Waar opletten bij de zending?

Enkele goederen zijn niet toegestaan voor verzending. Wanneer je deze wel zendt kunnen de producten in beslag genomen worden. Lees daarom goed welke producten niet internationaal verzonden mogen worden. Houdt er ook rekening mee dat het per land kan verschillen. Voor de zekerheid kun je ook kiezen om de producten te verzekeren. Wanneer de producten breekbaar of van een hoge waarde zijn is dit altijd verstandig om te doen. Zo voorkom je een hoop problemen. Houdt als laatste rekening met de douaneregels en zorg dat de juiste papieren toegevoegd worden. Door deze stappen te volgen voorkom je problemen bij leveren.