Retro of moderne deurklinken: welke is het beste?

Retro of moderne deurklinken: welke is het beste?

augustus 11, 2021 0 Door Koen Blijlevens

De vraag die staat in de titel kan men eigenlijk heel simpel beantwoorden. Afhankelijk van de stijl van jouw interieur, kies je natuurlijk de deurklink die daar het beste bij past. Het hoeft echter helemaal niet zo simpel te zijn: sommige mensen zijn op zoek naar variatie binnen hun interieur of willen op een subtiele wijze een speels element toevoegen aan hun interieur design. Bij het veranderen van kleine, meubelelementen in je interieur ontwerp kan je dat dus gemakkelijk doen! Veel mensen kiezen voor deze reden om zaken, zoals een deurklink, anders te doen dan wat hoort.

Ben je zelf benieuwd naar wat een retro deurklink heeft te bieden ten opzichte van een moderne (of andersom)? Wij leggen jou uit wat de verschillen zijn. Zo maak je zelf de beste keuze voor jouw woning.

De eigenschappen van een retro en moderne deurklink

Niets voor niets komen stijlen van de jaren dertig en vijftig altijd terug, ook in de interieur wereld. Voor deze reden blijven retro deurklinken immens populair: ze creëren immers een vintage sfeertje. Bij de deurklinken van de jaren dertig wordt vaak ook een bordje gekocht, dat aangeeft of de wc ‘vrij’ of ‘bezet’ is.

Wat nu voornamelijk populair is zijn retro deurklinken met een modern tintje. Denk bijvoorbeeld aan jaren dertig deurklinken die in mat zwart zijn geverfd. Deze zijn perfect voor woningen die een combinatie van een vintage en een industrieel interieur hebben! Een deurklink van De Oude Deurklink (bijvoorbeeld) valt onder deze categorie. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, dus je kunt ook je eigen draai geven aan een standaard jaren dertig variant.

De moderne deurklink heeft eigenlijk veel weg van de retro versies, maar ze zijn natuurlijk meer aangepast op de stijlen en elementen van onze tijd. Deurklinken van Mooi Deurbeslag zijn een mooi voorbeeld hiervan. Net zoals de retro deurklinken zijn ze sterk en gaan ze lang mee (mits je ze goed onderhoud), maar hebben vaak een meer robuuste uitstraling. Retro deurklinken zijn daarentegen meer ‘eleganter’. Het is dus aan jou of je jouw interieur een meer strakke (modern) of speelse (retro) uitstraling wil geven.