Slaapproblemen? Verbeter je nachtrust met een bed van steigerhout

Slaapproblemen? Verbeter je nachtrust met een bed van steigerhout

mei 1, 2023 0 Door Koen Blijlevens

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor een gezond leven. Als je slecht slaapt, leidt dat tot lichamelijke en geestelijke klachten die je dagelijks leven verstoren. Daarom is het belangrijk om te investeren in een goed bed dat de juiste spieren en lichaamsdelen ondersteunt en waarop je comfortabel kunt liggen. Veel mensen denken dat het matras het belangrijkste onderdeel is, maar wist je dat ook het kussen, de bedbodem en het bed zelf een belangrijke rol spelen in de kwaliteit van je slaap?

In dit artikel vertellen we je meer over het belang van een goede nachtrust en hoe je die kunt verbeteren met behulp van meubels van steigerhout. We hebben het niet over tuinmeubelen – zoals een tuinbank van steigerhout – maar over meubelen voor je slaapkamer. Lees daarom snel verder!

Waarom is slapen belangrijk?

Bijna een kwart van alle Nederlanders van 25 jaar en ouder kampt met slaapproblemen. Dit is best zorgwekkend, aangezien slaap van vitaal belang is voor een goede gezondheid. Een gebrek aan slaap kan leiden tot verschillende problemen, zoals obesitas, hart- en vaatziekten, de ziekte van Alzheimer, concentratieproblemen, cognitieve stoornissen en zelfs depressie. Het is daarom belangrijk om de kwaliteit van je slaap serieus te nemen.

Het belang van een goed kussen

Als je elke ochtend wakker wordt met hoofdpijn of nekpijn maar verder geen last hebt van je lichaam, is de kans groot dat je niet het juiste kussen hebt. Er zijn namelijk zoveel verschillende kussens op de markt dat het lastig is om de juiste te kiezen. Welk kussen het beste voor je is, hangt af van verschillende factoren, namelijk:

  • Je favoriete slaaphouding;
  • Je lichaamsbouw
  • De stevigheid van je matras.

Belangrijk is dat je kussen je nek goed ondersteunt en dat er geen ruimte tussen je nek en het bed zit. Slaap je op je buik? Kies dan een dun kussen. Slaap je veel op je zij? Dan is een dik kussen het beste.

Een stevig bed van steigerhout

Bij het kopen van een bed ligt de nadruk meestal op een goed matras. En dat terwijl een slecht bed net zo goed je nachtrust verstoort als een slecht matras op een goed bed. Wanneer je (latten)bodem stuk gaat, lig je vaak in ongemakkelijke posities en ervaar je spier- en gewrichtspijn. Het is daarom belangrijk om een stevig bed te kiezen, zoals een tweepersoonsbed van steigerhout van de webwinkel VanLonden.com. Zo’n bed is enorm robuust en gaat niet snel stuk, waardoor je nachtrust optimaal wordt bevorderd. Ook voor je kind is een goede nachtrust van belang. Daarom kun je bij VanLonden.com natuurlijk ook terecht voor kinderbedden van steigerhout. Bezoek vandaag de website van VanLonden.com voor meer informatie over de stevigheid van steigerhouten bedden.