Zo kies jij de juiste polo voor jouw lichaam

Zo kies jij de juiste polo voor jouw lichaam

juli 11, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Veel mannen zijn gek op polo’s omdat dit T-shirt heel makkelijk te combineren is en het gedragen kan worden tijdens veel verschillende gelegenheden. Zeker met de zomer in aantocht is het weer tijd voor de polo om een comeback te maken in de garderobe. Echter, met het dragen van een polo is het wel belang dat je een polo kiest die goed bij jou past. Je wil uiteraard stijlvol en goed verzorgd voor de dag komen, dat kan alleen wanneer je een polo kiest die geschikt is voor jou. In dit blogartikel vertellen we je meer over de eisen waaraan polo’s moeten voldoen voordat het een match is met jouw lichaam. Lees snel verder!

Zorg dat de polo écht goed zit

In bijna elke situatie weet je dat je goed zit met een polo, daarom is dit kledingstuk ook zo heerlijk om in de kast te hebben hangen. Het is desondanks wel erg belangrijk dat de polo goed zit voor jouw lichaam en dat het dus de juiste pasvorm heeft. Wanneer je een polo hebt die te strak zit of juist veel te los sla je al snel een flater en dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Een aantal dingen waar je op moet letten zijn:

  • Zorg dat de mouwen halverwege de borstkas eindigen en niet daaronder. Wanneer de mouwen te lang zijn lijkt de polo al snel te groot en ziet het er niet zo charmant uit.
  • Zorg dat de boord netjes aansluit, zowel bij de hals als bij de armen. Wanneer de ruimte bij de hals niet goed aansluit kun je beter kiezen voor een slim-fit!
  • Zorg dat de polo qua lengte ongeveer tot het midden van de gulp komt. Dit is de beste lengte voor een T-shirt bij heren.

Welke kleur moet ik kiezen?

De polo is veel gezien in effen kleuren wat het combineren van de polo erg makkelijk maakt. Met een aantal kleuren weet je meestal zeker dat je wel goed zit, dit zijn kleuren als wit, grijs, zwart, donkerblauw en donkergroen. Aangezien de polo in nog veel meer kleuren voorkomt is het wel goed om te bedenken dat er ook kleuren zijn die jou als persoon nu eenmaal minder goed complimenteren. Zodra je van jezelf weet welke kleuren dit zijn is het ook makkelijk om hier je kleding op af te stemmen. Heb je een erg lichte huid? Dan zijn fletse kleuren zoals lichtroze, lichtoranje, en geel vaak af te raden. Kleuren als lichtblauw, lila en donkergroen staan je dan vaak mooi. Ben je donkerder van huid? Dan zijn kleuren als lichtroze en geel juist wel erg complimenterend. Kijk goed tijdens het passen en vraag desnoods aan je omgeving wat zij écht vinden van de kleur die je aanhebt.