Zo maak je van online ondergoed shoppen een succes. 3 tips

Zo maak je van online ondergoed shoppen een succes. 3 tips

juli 13, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Daar waar je vroeger (en dan hebben we het nog niet eens over zo heel lang geleden!) naar een fysieke lingeriezaak moest voor het aanschaffen van ondergoed, wordt online ondergoed kopen vandaag de dag steeds populairder. Dit is vooral te danken aan de coronapandemie, waardoor mensen bijna geen andere keuze hadden dan hun ondergoed via het internet te bestellen. Veel mensen zien nu de voordelen van online shoppen in. Zit jij nog te twijfelen of je jouw ondergoed wel bij een webshop moet bestellen? Lees dan even onderstaande drie tips. Zo weet je zeker dat het succes zal worden!

Zorg dat je weet welke maat je hebt

Eigenlijk geldt dit ook voor een standaard fysieke lingeriezaak: zorg dat je weet welke maat je hebt. Ondergoed valt namelijk onder de categorie ‘hygiëneproducten’, wat betekent dat je het product vaak niet meer terug kunt brengen of kunt retourneren wanneer de verpakking open is gemaakt. En dat is eigenlijk ook best wel logisch, want hoe kan de verkopende partij weten of jij het ondergoed niet stiekem al gedragen hebt? Koop bijvoorbeeld eerst eens één onderbroek in de maat waarvan jij denkt dat het de juiste is en probeer de onderbroek uit. Sluit de onderbroek goed aan en zit hij lekker? Dan kun je er gerust meer van bestellen.

Maak gebruik van de maattabel

Bijna alle webshops in kleding, ondergoed en dergelijke bieden maattabellen aan. Een maattabel maakt het mogelijk om verschillende maten op een snelle en eenvoudige manier om te rekenen. Zo wordt de maat de ene keer in letters (S, M, L, et cetera) aangegeven en de andere keer in cijfers (38, 42, 46, et cetera). Door een maattabel te raadplegen, kan hier geen onduidelijkheid en verwarring over ontstaan. Zo weet je precies welke (omgerekende) maat jij moet hebben.

Lees de reviews bij de verschillende producten

Heb je een bepaald specifiek product op het oog en zie je dat verschillende mensen hun review of beoordeling over dit product hebben achtergelaten? Lees die dan eerst goed door! Soms staat er hele nuttige informatie in. Dit kan uiteraard zowel positief als negatief zijn. Soms gaat de review over de maat, een andere keer gaat het over de kwaliteit en de dikte van het gebruikte materiaal. Door reviews te lezen en hier ook kritisch naar te kijken, wordt de kans op een miskoop aanzienlijk kleiner. Haal er je voordeel uit!