Zonder zorgen van het zonlicht genieten

Zonder zorgen van het zonlicht genieten

mei 4, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Mensen worden geboren met verschillende uithoudingsvermogen van de huid ten opzichte van UV-stralen. Sommige zijn beter bestand tegen UV-straling dan andere. Als je een van die mensen bent met een gevoelige huid, maar graag tijd in de zon doorbrengt, moet je voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je huid goed wordt beschermd. Als je jouw dagen graag in de zon wilt doorbrengen, zijn er tal van methoden beschikbaar om je huid te beschermen tegen de kans op huidkanker. Het gebruik van zonnebrandcrème factor 50 van Australian Gold of een ander merk waarop je kunt vertrouwen is een van de beschikbare opties. Een ander punt om in gedachten te houden is dat je je zonnebrandcrème met zorg en aandacht moet kiezen. Je moet je zonnebrandcrème zorgvuldig kiezen om je huid te beschermen als je graag je dagen in de zon doorbrengt. Dit bericht geeft je informatie over waar je op moet letten voordat je zonnebrandcrème aanschaft.

Kies er een die bij je past

Er zijn verschillende merken zonnebrandcrème die je kunt krijgen. Het ene merk heeft mogelijk SPF 50, terwijl het andere merk SPF 30 en zelfs SPF 15 heeft. Hoe hoger het SPF-nummer, hoe beter het je huid beschermt. Daarnaast zijn er ook zonnebrandmiddelen die bronzer bevatten, iets dat je huid een gebruinde uitstraling kan geven. Afgezien daarvan zijn er ook verschillende zonnefilters die niet alleen een hoge SPF en bronzer bieden, maar ook kakadu-pruim, aloëvera, vitamine E en tea trea olie om je huidverzorging te optimaliseren. Deze voordelen vind je bij veel merken zoals Australian Gold.

Zoek naar het “speciale” label

Het is een goed idee om te zoeken naar een zonnebrandcrème met “breed spectrum” erop geschreven. Dit label geeft aan dat de zonnebrandcrème goed beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. UVB-stralen zijn de primaire oorzaak van zonnebrand en huidkanker en UVA-stralen veroorzaken huidkanker en vroegtijdige veroudering. Beide worden tot op zekere hoogte door alle zonnefilters geblokkeerd. De term “breed spectrum” mag alleen worden vermeld op producten die een specifieke test doorstaan. Producten die geen breed spectrum hebben, moeten vermelden dat ze alleen beschermen tegen zonnebrand en niet beschermen tegen huidkanker of veroudering.