Je automatten op tijd vervangen: het belang van vloermatten

Je automatten op tijd vervangen: het belang van vloermatten

mei 10, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Je auto van binnen en buiten goed verzorgen zorgt er niet alleen voor dat je wagen mooi voor de dag komt, maar ook dat je er veilig in rijdt. Dat geldt ook voor de automatten. Die kunnen namelijk een behoorlijk verschil maken wanneer het aankomt op de uitstraling van je interieur, maar ook op de veiligheid in de auto. Besteed dus eens wat extra tijd aan de vloermatten in je auto, en zorg dat je auto er weer tot in de puntjes verzorgd bij rijdt. Ben je nog niet overtuigd van het belang van automatten? In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten!

Veilig op pad

Tijdens het rijden zullen je automatten op den duur gaan slijten. Aan de passagierskanten is dat natuurlijk een onverzorgd gezicht, maar als het met de automat aan de bestuurderskant gebeurt kan het zelfs gevaarlijk worden. Zo kan het gebeuren dat je met je hiel een gat in het oppervlak van de mat slijt, waar je in kunt blijven haken. Hierdoor kun je de grip op de pedalen verliezen. Ook kunnen de bevestigingspunten die de automat vastmaken aan je auto op den duur lam worden, en kan de mat gaan schuiven. Je wilt deze vloermat dus absoluut vervangen wanneer hij daaraan toe is.

Houdt de bekleding netjes

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom er eigenlijk automatten in je auto zitten? De auto is daaronder in veel gevallen ook bekleed, dus wat is het nut van de matjes? Die zijn er juist om die bekleding te beschermen. Als je nagaat dat je door simpelweg te rijden een gat in de automat kan schuren met je hiel, dan kun je je voorstellen wat voor schade je op den duur aan de bekleding kunt veroorzaken. Die bekleding is een stuk minder makkelijker te vervangen dan een automat. Ook maken de matjes het mogelijk om je bekleding eenvoudiger te reinigen: ze vangen het vuil en vocht van je schoenen op, en laten zich makkelijk verwijderen om schoon te maken.

Automatten op maat

Je kunt je automatten het beste op maat kopen. Pasvormautomatten zijn speciaal gemaakt voor jouw merk en model auto, waardoor de bevestigingspunten altijd op de juiste plekken zitten en ze perfect in de auto passen. Vervang je de mat aan de bestuurderskant, dan kun je het beste een voordelige automattenset kopen en ook de andere matten vernieuwen. Zo ziet het interieur van je auto er al snel weer mooi en verzorgd uit.