8 Alcoholvrije alternatieven voor drankliefhebbers

8 Alcoholvrije alternatieven voor drankliefhebbers

februari 13, 2023 0 Door Koen Blijlevens

Vrijdagavond, de deuntjes klinken, de vrienden zitten rond je tafel, het restaurant, de film, het verjaardagsfeest of de club wacht. Maar jij, jij hebt wel zin in iets lekkers, maar niet in de kater. Wat moet je dan? Op zoek naar een alcoholvrij alternatief. En dat, dat hoeft helemaal niet saai, fantasieloos of smerig te zijn. Ook voor drankliefhebbers zijn er zat spicy drankjes voor bij een goed gesprek of op de dansvloer op de markt. 

1. Alcoholvrij bier

Het is wellicht een open deur, maar toch; alcoholvrij bier is hot. En dat geldt niet meer alleen voor hen die nog moeten rijden. Maltbier is tegenwoordig te krijgen in (bijna) net zoveel smaken, kleuren en geuren als zijn alcoholische buurman. Wit, blond, bruin, IPA, radler, pils; het is er allemaal en het smáákt toch goed! 

2. Kombucha

Alcohol ontstaat door fermentatie. Dit zorgt niet alleen voor de roes, maar ook voor de lekkere punch. Bij Kombucha, Koreaanse gefermenteerde thee, is wel de fermentatie, maar niet de actieve alcohol aanwezig. Dit zorgt voor een drankje met kick van een cocktail, zonder de hoofdpijn achteraf.

3. Alcoholvrije mousserende wijn

Feest betekent voor veel mensen; bubbels! Zonder alcohol? Ja dat kan zeker! Vraag je alcoholvrije slijterij naar de mogelijkheden. 

4. T zonder G

Gin Tonic is misschien hét terug-van-weggeweest drankje van de afgelopen eeuw. Ook zonder promillage smaakt hij fantastisch. En de mogelijkheden voor alcoholvrije gin zijn tegenwoordig eindeloos.

5. Gimber

Een gembershot alleen voor ‘s ochtends? Think twice! Het drankje Gimber is een pittig gemberdrankje dat perfect fungeert als alcoholvrij alternatief. 

6. On the rocks

Alcoholvrije cocktails zijn een feestje om naar te kijken. Waar je die mee maakt? Bijvoorbeeld met alcoholvrije whisky van Abstinence of Lyre. Heerlijk!

7. On Wednesdays we wear pink

Een rosétje in de zon is voor veel drankliefhebbers de ultieme zomerervaring. Echter, doordeweeks wil je niet altijd aan de alcohol. Rosé zonder is dan een prima alternatief. En ja, die zijn tegenwoordig écht heel lekker. Zo kom jij je woensdag wel door!

8. Limoncello toe 

2022 was het jaar van de limoncello toe. En in 2023 wordt dat LimonZero. Net zo fris en levendig, net wat minder beneveld. Proost!