De must haves om mee te nemen op een zonnige vakantie!

De must haves om mee te nemen op een zonnige vakantie!

februari 7, 2023 0 Door Koen Blijlevens

Heb jij inmiddels al plannen voor een vakantie? Ook wanneer het nog even duurt, is het voorbereiden altijd een leuk deel van de vakantie. Het zorgt voor voorpret en maakt het wachten en andere verplichtingen een stuk minder erg. Het inpakken van een koffer hoort hier natuurlijk ook bij. Maar wat neem je mee en wat niet? Hoe zorg je ervoor dat je niks vergeet en op alles voorbereid bent?

Verschillende outfits

Hoewel de meeste benodigde outfits voor een vakantie op een zonnige bestemming bestaan uit T-shirts, korte broeken en zwembroeken, is het ook handig om voor te bereiden op wat koudere avonden. Kies daarom voor extra items waarmee je laagjes kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan een (dunne) trui, een extra lange mouwen T-shirt of een heren polo. Dit laatste kledingstuk is heel veelzijdig, net wat warmer en kan ook tijdens wat nettere gelegenheden gedragen worden, zoals bij een wat chiquer diner. Ook is de polo divers omdat er zowel lange mouwen als korte mouwen varianten bestaan. Genoeg keuze dus!

Genoeg kopieën

Stel dat je jouw fysieke paspoort of andere belangrijke papieren kwijt raakt, is het altijd fijn om extra kopieën bij je te hebben. Zo ga je verzekerd van een veilig en prettig gevoel op reis. Hierbij is het wel raadzaam om de kopieën zowel in handbagage als in ruimbagage te stoppen. Zo heb je het in verschillende situaties bij de hand en heb je nog een extra kopie bij de hand.

Downloaden van handige apps

Hoewel je applicaties niet perse mee neemt, is dit toch een hele handige tip voor tijdens het voorbereiden van jouw vakantie. Het installeren van bepaalde apps zorgt voor extra gemak en kan jou tot steun zijn in bepaalde landen. Zo kun je een vertaal applicatie downloaden voor wanneer je op reis gaat naar een land waar weinig Engels gesproken wordt. Ook een offline kaart – van bijvoorbeeld maps.me – is een aanrader. Tot slot kun je om verveling te voorkomen muziek en podcasts downloaden zodat je deze op elk moment en overal kan luisteren.

Alle ‘technische’ items

Daarnaast zijn bepaalde praktische items heel nuttig in veel verschillende situaties. Zo is een zakmes voor wat avontuurlijke reizen heel waardevol. Ook een powerbank, eventueel met zonnepaneel, is aan te raden wanneer je niet altijd de mogelijkheid hebt om jouw telefoon op te laden. Verder komen karabijnhaken, een stuk touw en een lamp altijd van pas.

Vergeet alle medische artikelen niet!

Tot slot: vergeet al jouw medische items niet. Denk bijvoorbeeld aan ORM, eventuele pillen tegen reisziektes, anti-insecten spray, wat gangbare pijnstillers, pleisters en verband zodat je altijd voorbereid bent. Ook zijn blarenpleisters een aanrader voor wanneer je veel afstanden per voet aflegt.