De voor- en nadelen van online ondergoed kopen op een rijtje

De voor- en nadelen van online ondergoed kopen op een rijtje

juni 8, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Online ondergoed kopen, de één moet er niet aan denken en de ander wil niets anders meer. Steeds meer producten kun je online kopen, van boeken en elektronica tot sieraden en meubels. En dus ook ondergoed. Er zijn eigenlijk nog maar heel weinig producten te bedenken waarvoor je echt naar een fysieke winkel moet. Je hoeft het product dat je graag wilt kopen alleen maar even in een zoekmachine op het internet in te voeren en je krijgt alle mogelijke opties zo op je beeldscherm getoverd. In slechts enkele klikken heb jij jouw bestelling vervolgens geplaatst en kun je het pakketje op zeer korte termijn bij jou thuis verwachten. In deze blog willen we graag de voor- en nadelen van online ondergoed kopen op een rijtje zetten. Lees snel verder!

Voordeel 1: je kunt je bestelling 24/7 plaatsen, waar en wanneer je maar wilt

Een heel groot voordeel van online shoppen dat voor veel mensen de doorslag geeft, is het feit dat je jouw bestelling 24/7 kunt plaatsen. Waar en wanneer je maar wilt. Je zit namelijk niet vast aan de strikte openingstijden van fysieke winkels. Zijn jouw onderbroeken versleten, maar heb je geen tijd om na het werk langs de winkel te gaan? Dan koop je jouw onderbroeken toch online? Dit kan zelfs ’s nachts, mocht het je ineens te binnen schieten dat al jouw vuile onderbroeken nog in de wasmand liggen.

Voordeel 2: je hoeft er de deur niet voor uit en krijgt jouw bestelling thuis geleverd

We kunnen het heel goed begrijpen dat je absoluut geen zin hebt om door de stromende regen naar de winkel te gaan voor een paar onderbroeken. Een ander belangrijk voordeel van online winkelen is dan ook dat je er de deur niet voor uit hoeft. Je krijgt jouw bestelling thuis geleverd. Ben je op het moment van levering niet thuis? Dan wordt het pakketje vaak bij de buren afgegeven of krijg je de optie aangeboden om jouw bestelling bij een afhaalpunt bij jou in de buurt op te halen. 

Nadeel 1: advies vragen gaat moeilijker, je stapt niet zomaar even op een medewerker af

Dan komen we nu bij het eerste nadeel aan: advies vragen gaat moeilijker. Daar waar je in een fysieke winkel bij vragen een medewerker aan de mouw kunt trekken, zul je het bij online ondergoed shoppen moeten doen met de informatie die je op de pagina aangereikt krijgt. Vaak is er echter wel een chat aanwezig, mocht je er toch echt niet uitkomen. 

Nadeel 2: je moet het product beoordelen aan de hand van een plaatje

In een fysieke winkel kun je het product in het echt zien en voelen. Voelt het materiaal waarvan de onderbroek gemaakt is bijvoorbeeld fijn aan? Is de dikte van stof wat jij ervan verwacht? Bij online shoppen moet je het product beoordelen aan de hand van een plaatje. Je kunt de onderbroek niet even uit het beeldscherm halen om te zien hoe het er in het echt uitziet. Hierdoor kan het zijn dat het product dat je ontvangt anders is dan wat jij ervan verwacht had. Gelukkig doen veel webshops niet moeilijk over retourneren, op voorwaarde dat het product ongeschonden is en in de originele verpakking wordt teruggestuurd. Vanzelfsprekend mag je de onderbroek natuurlijk niet al een week hebben gedragen.