Geef je vrouw een Speezy cadeau

Geef je vrouw een Speezy cadeau

mei 25, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Tegenwoordig heb je een breed scala aan cadeau-opties voor je vrouw. Je zou haar bijvoorbeeld een Speezys kaftan kunnen geven. Een kaftan is een variant van een gewaad of tuniek. Het wordt geleverd in wol, kasjmier, zijde of katoen en kan met of zonder sjerp worden gedragen. De stijlen, het gebruik en de namen van de kaftan verschillen van cultuur tot cultuur. De kaftan wordt meestal gedragen als een jas of overjurk, met lange mouwen die tot aan de enkels reiken. Het wordt gedragen als een lichtgewicht, ruimvallend kledingstuk in landen met warm weer. De kaftan wordt in verschillende beschavingen al lang in verband gebracht met de monarchie. Al duizenden jaren dragen mensen kaftans. Er zijn bedrijven die kaftans verkopen met een eigentijds tintje, terwijl andere je kaftans kunnen leveren met een authentieke uitstraling en gemaakt van echte materialen.

Kaftan in het verleden

Er wordt aangenomen dat kaftan zijn oorsprong heeft in Azië en al duizenden jaren door vele culturen over de hele wereld wordt gedragen. Ondanks zijn Mesopotamische (het huidige Irak) oorsprong, is de kaftan gedragen door tal van West- en Zuidwest-Aziatische etnische groepen. Mensen in Rusland (Noord-Azië, Oost-Europa en oorspronkelijk Centraal-Azië), Zuidwest-Azië en Noord-Afrika droegen variaties op de kaftan. In het verleden werden kaftans vaak gedetailleerd en uitgebreid geconstrueerde kleding werd verstrekt aan ambassadeurs en andere prominente gasten in het Topkapi-paleis tijdens het Ottomaanse rijk.

Kaftan in het heden

Tegenwoordig kun je een kaftan krijgen in meer modieuze kleuren en stijlen. Veel online winkels, zoals Esther van Maanen, verkopen deze kaftans. Je kunt kaftans met V-hals ontdekken met halflange mouwen en een hoge zijsplit als je wilt. De kaftans zijn verkrijgbaar in verschillende klassieke kleuren. De productieprocedures omvatten het verven van kleding en het stonewashen. Dit geeft de kaftan een aparte uitstraling. De kaftans zijn geschikt voor elk evenement, zoals een dagje strand, een zomerse dag in de tuin met vrienden of gewoon lekker thuis relaxen. De high-end kaftans zijn volledig gemaakt van katoen. Daarom kun je er zeker van zijn dat het dragen ervan altijd comfortabel zal zijn. Je kunt tegenwoordig gemakkelijk elke stijl of kleur van kaftan krijgen.