Duurzaam koffie drinken met afbreekbare koffiecups

Duurzaam koffie drinken met afbreekbare koffiecups

april 13, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Wil je je leven eenvoudig een stukje groener maken, en minder afval produceren? Dat begint al bij je kopje koffie in de morgen! Tegenwoordig zijn er meer opties dan de standaard Nespresso koffiecups van aluminium en plastic, die veel afval produceren. Je kunt bijvoorbeeld ook recyclebare koffiecups aanschaffen, of juist hervulbare cups. Maar weet je wat pas echt duurzaam is? Koffiecups die biologisch afbreekbaar zijn. Die kunnen gewoon mee met de groene bak, en vergaan in een composteringsinstallatie al sneller dan een mandarijnenschil. Hoe dat precies in zijn werk gaat? We vertellen je er alles over in dit artikel!

Biologisch afbreekbare koffiecups

Een voorbeeld van koffiecups die volledig biologisch afbreekbaar zijn, zijn die van De Koffiejongens. Deze cups worden niet gemaakt van plastic, maar juist van natuurlijke materialen zoals mais en suikerriet. Dat zorgt ervoor dat ze in een composteringsinstallatie razendsnel vergaan, waarna er geen afval overblijft. De koffieprut uit de cups komt dan eenvoudig op de composthoop terecht, waarna er weer planten van kunnen groeien. Op die manier draag je met je koffiekeuze eenvoudig bij aan een schonere, groenere wereld. Ook gebruiken De Koffiejongens uitsluitend gecertificeerde koffie, waarbij de koffieboeren eerlijk voor hun product worden betaald, en worden geholpen om de koffie duurzaam te verbouwen.

Eenvoudig en duurzaam

In een composteringsinstallatie vergaan de koffiecups van De Koffiejongens razendsnel. Na gebruik kun je ze dus gerust in de groene bak doen. Dat scheelt weer gedoe: je hoeft ze niet in te leveren, zoals recyclebare cups, of opnieuw te vullen, zoals hervulbare koffiecups. Dat maakt het eenvoudig om ook je dagelijkse kopje koffie duurzaam te maken! Alle stappen in het productieproces van De Koffiejongens is groen: zo wordt elke bestelling verpakt in duurzaam karton waarvoor voor elke gekapte boom een nieuwe wordt teruggeplant, en de cups worden waar mogelijk met de fiets of te voet bezorgd. 

Koffie-abonnement

Je kunt bij De Koffiejongens een abonnement op deze duurzame koffiecups nemen. Dan wordt jouw maandelijkse voorraad koffiecups eenvoudig in je brievenbus bezorgd, waardoor je altijd de juiste hoeveelheid koffiecups in huis hebt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit lungo cups, ristretto, espresso en meer. Of je nu maar één koffiekopje per dag drinkt, of juist veel koffie drinkt, er is altijd een abonnement dat bij je past. Wat zo’n abonnement zo handig maakt, is dat je het wanneer je maar wilt aan kunt passen. Wanneer je lang op vakantie gaat, kun je je abonnement bijvoorbeeld eenvoudig passeren, en ook aanpassen of opzeggen kan op elk gewenst moment. Dat maakt het erg eenvoudig om je kopje koffie groener te maken!