Tips voor het verkopen van huizen die je moet kennen

Tips voor het verkopen van huizen die je moet kennen

april 8, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Doe een beetje extra moeite voordat je je huis aanbiedt bij DietvorstBorman uw makelaar in Breda. Zo kan je er zeker van zijn het huis klaar is voor bezichtiging. Die extra inspanning kan je kansen vergroten om meteen aanbiedingen te ontvangen nadat je je huis op de markt hebt gebracht. In het begin lijkt het misschien lastig, maar op de lange termijn zal het je tijd en werk zeker waard zijn. Je kunt twee stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat je huis zo snel mogelijk wordt verkocht.

Het repareren

Het is normaal dat artikelen tekenen van slijtage vertonen. Kopers kunnen de problemen echter als onderhandelingspunten gebruiken wanneer ze een aanzienlijk aantal noodzakelijke reparaties zien, zelfs als het slechts kleine correcties zijn. Er kan worden beweerd dat je huis te veel problemen heeft die ze kunnen gebruiken als onderhandelingsmiddel om een ​​lagere prijs voor je huis te bedingen. In het ergste geval kunnen zij besluiten dat je huis te veel werk is en na bezichtiging besluiten om helemaal geen bod uit te brengen. Dit lijkt natuurlijk een negatieve ontwikkeling, zeker als je je huis zo spoedig mogelijk wilt verkopen.

Het opnieuw schilderen

Niemand wil in een huis wonen dat te armoedig is. Een verse verflaag kan het uiterlijk van je huis veranderen en de aantrekkingskracht van je huis vergroten. Als je daarentegen geen tijd hebt om het hele huis te schilderen, overweeg dan om de voordeur en de entree te schilderen. De reden hiervoor is dat de eerste indrukken belangrijk zijn in onroerend goed. Dit zorgt er niet alleen voor dat je huis er helderder uitziet, maar je zult het zelf ook een stuk mooier vinden. Dit resulteert in een voordelige situatie voor zowel jou, de verkoper als de potentiële koper.