Huisstijlen ontworpen voor mannen

Huisstijlen ontworpen voor mannen

juli 16, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Mannen hebben de neiging om meer mannelijke en functionele woonruimtes te verkiezen dan hun vrouwelijke tegenhangers. Deze stijlen zijn populair omdat ze comfort combineren met functionaliteit om de ideale woning voor mannen te creëren. De huis ontwerpen zijn goed doordacht om te voldoen aan de behoeften van de levensstijl van een man, die soms actiever kan zijn dan die van een vrouw. Dit betekent dat deze woningen vaak open plattegronden en veel ruimte hebben. Er is veel woning inspiratie voor mannen, van modern tot industrieel. Je moet goed nadenken over je persoonlijke behoeften om een stijl te vinden die bij je past.

Modern

Modern is schoon en strak, functioneel en efficiënt. Het is eigentijds en fris, minimalistisch en minimaal. Modern is eigentijds zonder trendy of modieus te zijn. Het is tijdloos en klassiek omdat het een stijl is die nooit uit de mode raakt. De moderne look kan op veel verschillende manieren worden bereikt, afhankelijk van de persoonlijke stijlvoorkeuren van de huiseigenaar. Er kunnen strakke afwerkingen zijn zoals glas, hardhouten vloeren, roestvrijstalen apparaten en open plattegronden met hoge plafonds. Het kan ook veel licht hebben door grote ramen en strakke lijnen door het hele huis die naadloos in elkaar overlopen van kamer naar kamer. Als je het gevoel hebt dat een modern huis iets is dat je wilt, moet je professionals zoals die van de Engel Architecten raadplegen om je te helpen bij het ontwerpen van het perfecte moderne huis.

Hedendaags

Eigentijdse stijl is minimalistisch, schoon en eenvoudig. In tegenstelling tot de andere stijlen, draait het bij moderne huizen om ruimte en functie. Als zodanig gebruiken ze eenvoudige meubels die bedoeld zijn om je gemakkelijk van de ene kamer naar de andere te brengen. Het kleurenschema in deze huizen is monochroom en bevat vaak overal zwart of wit. Het belangrijkste idee achter eigentijdse styling is dat een huis functioneel en ruim moet zijn. Het mag niet rommelig worden door onnodige prullaria of decoratie-items, hoe cool ze ook zijn.

Industrieel

Als je op zoek bent naar een huis dat zwaar op de industrie rust, hoef je niet verder te zoeken. De zichtbare baksteen en balken, metaal en beton van een huis in industriële stijl zullen zeker een hit zijn bij elke man. Je kunt altijd gaan voor een moderne interpretatie van deze stijl. Veel hedendaagse ontwerpers gebruiken zelfs materialen zoals staal, glas en multiplex in hun ontwerpen voor een maximale impact.