Technologie die in de toekomst ons leven zal veranderen

Technologie die in de toekomst ons leven zal veranderen

februari 25, 2021 0 Door Koen Blijlevens

5G-connectiviteit

5G wordt snel werkelijkheid en het kan waar u ook bent, enorm snelle downloadsnelheden bieden. Zoals u zich kunt voorstellen, zullen snelle verbindingssnelheden zonder overbevolking een schat aan mogelijkheden bieden voor alle aangesloten apparaten”, van huishoudelijke apparaten tot auto’s en gadgets die we nog niet eens hebben uitgevonden.

Drones voor het ontdekken van ongerepte plaatsen

Diep in de ondergrondse mijnen zijn sommige zones ontoegankelijk. Maar sommige bedrijven zijn begonnen het werken aan de bouw van drones die vliegen, rijden, klimmen en gebruik maken van lasertechnologie om zones te scannen en er een 3D-kaart van te maken. Met deze vooruitstrevende luchtrobottechnologie zullen we in staat zijn om het menselijk bereik naar elke ruimte te duwen.

Vlees uit het laboratorium

In het lab gekweekt vlees is een zaak waar echt al aan gewerkt wordt. Als wetenschappers een kosteneffectieve manier kunnen ontwikkelen om eetbaar vlees in het lab te kweken, zou dat de manier waarop we leven en eten voor altijd veranderen. Deze verandering vermindert niet alleen de ecologische schade die de vleesproductie aan de wereld toebrengt, maar zorgt ook voor een ethisch alternatief voor het eten van vlees waar veel mensen van zouden kunnen genieten.

Kunstmatige intelligentie (AI)

AI is overal om ons heen. Het zit in machines, robots en zelfs in onze smartphones. Stemassistenten als Siri, Alexa en Google Assistant bewijzen hoe ver AI al is gekomen, maar het zou uiteindelijk wel eens kunnen leiden tot robot butlers en zelfrijdende auto’s

Ruimtetoerisme: een week in een baan om de aarde

Volgens sommige mensen zou ruimtetoerisme in 2050 haalbaar kunnen zijn, maar waarschijnlijk alleen voor de allerrijksten. Raketbedrijven zoals, Jeff Bezo’s:’Blue Origin’ en Elon Musk’s: SpaceX,  zullen de ruimtevaart zo ver duwen dat het toerisme in het jaar 2050 haalbaar is. Iemand die het zich zou kunnen veroorloven om 100 miljoen euro te betalen zou een week in een baan om de aarde kunnen doorbrengen… maar het zou alleen voor rijke mensen zijn in 2050.

 Zelfrijdende auto’s zullen het rijden veiliger maken.

Ondanks de ongevallen met zelfrijdende auto’s die deze jaren de krantenkoppen hebben gehaald, zou dit gebied van AI het aantal doden en gewonden op onze wegen drastisch kunnen verminderen. Volgens een rapport van de Stanford University zal niet alleen het aantal doden en gewonden in het verkeer door zelfrijdende auto’s afnemen, maar kunnen ze ook veranderingen in onze levensstijl teweegbrengen. We zullen meer tijd voor onszelf hebben. Ook kan het toegenomen comfort en de verminderde cognitieve belasting met zelfrijdende auto’s en gedeeld vervoer van invloed zijn op de plaats waar mensen kiezen om te leven.

Voor meer leuke blogs voor mannen, zie: Mannenupdate.nl & Mannenwijzer.nl