Welke computer moet ik kiezen?

Welke computer moet ik kiezen?

februari 25, 2021 0 Door Koen Blijlevens

Weet wat je nodig hebt

Computers zijn er in alle soorten en maten. Ze hebben allemaal verschillende specificaties, geheugen en meer. Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt voordat je een computer koopt. Als je werkt in grafisch ontwerp of high-end games speelt, dan heb je iets nodig met goede rekenkracht, een goede videokaart en het juiste type geheugen. Heeft het een Bluetooth-verbinding voor je koptelefoon? Zijn er genoeg USB-poorten voor je muis en toetsenbord? Gerenoveerde gebruikte computers met Windows 95 zullen niet veel voor je betekenen. Stel eerst de minimale eisen voor jezelf op, voor je opzoek gaat naar een nieuwe PC.

Koop gebruikte computers van betrouwbare verkopers

Lage prijzen van particuliere verkopers op Marktplaats kunnen je verleiden. Als er iets misgaat, kun je dan contact met hem opnemen? En heb je enige vorm van garantie? Waarschijnlijk niet. Bij bedrijven heb je recht op garantie. Je kan ook contact opnemen met deze bedrijven omdat ze fysiek of online aanwezig zijn. Als je problemen hebt of als je om een andere reden behoefte hebt om hen te contacteren, dan is het makkelijker dan wanneer je met een individu te maken hebt.

Vergelijk de prijzen

Als een computer nauwelijks is gebruikt of is opgeknapt, betekent dat niet dat het een deal is. Een computer die een paar jaar oud is neemt in waarde af, maar de persoon die het verkoopt weet misschien niet wat een goede prijs voor het is. Je wil geen nieuwe computerprijzen betalen voor een gebruikt exemplaar. Kijk eerst online hoeveel gelijkwaardige computers, nieuwe en tweedehands, waard zijn. Wees ook voorzichtig met het snel of wanhopig kopen. Als de koper een onmiddellijke beslissing wil of je onder druk zet om te beslissen, doe het dan niet.

Controleer bij een Laptop de batterijlevensduur

Eén van de grootste redenen waarom mensen hun laptop verkopen is omdat de batterij niet goed werkt. Bekijk de laptop en trek de stekker uit het stopcontact om te zien hoe snel de batterij leegloopt. Je wilt niet goedkoop een laptop kopen om te weten te komen dat hij na drie minuten al leeg is. Als de batterij slecht is en je wilt de computer nog steeds, laat dan de huidige eigenaar de prijs verlagen. Mensen kopen laptops om ze overal mee naartoe te nemen, niet alleen naar werk, maar ook naar een restaurant of in het openbaar vervoer. Een stroombron is niet altijd beschikbaar.

Voor meer blogs voor mannen, zie: Weetjesdelen.nl & Nieuwsbunker.nl.