Waarom investeren mensen geld in cryptomunten?

Waarom investeren mensen geld in cryptomunten?

mei 17, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Er zijn veel manieren om je geld te beleggen. Populaire manieren om dit te doen zijn aandelen, beleggingsfondsen, grondstoffen en bepaalde producten. Zoals je al wel gemerkt hebt, is er de afgelopen jaren een nieuwe naam in dit rijtje verschenen. Dit zijn namelijk de inmiddels welbekende cryptomunten. Deze digitale munten worden gekocht door veel mensen, waaronder veel jongeren. Voorheen was dit vooral Bitcoin, maar hier komen steeds meer nieuwe munten bij. Sommige van deze cryptomunten zijn veelbelovend. Andere munten zakken al snel weg en eindigen in mineur.

Beleggen in crypto werkt in veel opzichten hetzelfde als andere investeringen. Vooral het kopen van aandelen kan erg lijken op investeren in crypto. Toch hebben cryptomunten een aantal specifieke voordelen en nadelen ten opzichte van andere manieren van beleggen. Waarom kiezen veel mensen voor cryptomunten als belegging? Dit en meer lees je in dit artikel.

Toekomst van cryptomunten

Eén van de redenen dat veel mensen cryptomunten kopen, is omdat zij een toekomst zien weggelegd voor deze digitale munten. Deze mensen investeren dan ook niet alleen om de munten op een goed moment te verkopen. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat cryptomunten de toekomst zijn en dat mensen hiermee zullen gaan betalen. Veel van deze ideeën zijn gebaseerd op de plannen van de Great Reset, met op de voorgrond de inmiddels bekende Klaus Schwab. Volgens hem en veel politieke leiders, is ons huidige financiële systeem aan zijn einde. In de toekomst zullen er grote veranderingen moeten plaatsvinden. Een ‘reset’ van ons huidige systeem. Sommige mensen zien dit als een grote kans, maar velen zijn ook erg kritisch op deze visie. 

Verschillen en overeenkomsten

Er zijn ook veel mensen die cryptomunten zien als kans om geld te verdienen. Als je kijkt naar de termen en koersen binnen de cryptowereld, zullen veel aspecten je wel bekend voorkomen. Zeker als je al bekend bent met aandelen en andere investeringen. Net als bij aandelen, zet je bij cryptomunten geld in op het potentiële succes van een bepaalde onderneming. De koersen, terminologie en het inschatten van kansen, is daarom wel met elkaar te vergelijken. Toch zijn er een aantal grote verschillen tussen aandelen en cryptomunten. Bij aandelen heb je de keuze uit veel verschillende bedrijven, in verschillende sectoren, met verschillende producten en diensten. Als je investeert in crypto, zijn deze verschillen natuurlijk een stuk kleiner. Het kan soms zijn dat (vrijwel) alle cryptomunten stijgen of dalen in waarde. Over het algemeen schommelen de koersen veel sneller, met grote stijgingen en dalingen. Juist om deze reden is crypto voor veel mensen erg interessant. Je kunt snel veel geld verdienen als je op het juiste moment instapt.

Beleggen in cryptomunten is een groter risico dan andere vormen van beleggen. De toekomst van cryptomunten is namelijk erg onzeker. Deze digitale munten zijn nog in een beginfase, waarvan niemand precies weet hoe het verder zal gaan. Ook zijn er veel partijen die proberen mee te gaan in de hype van cryptomunten. Hierdoor heb je veel munten die geen duidelijke visie hebben en niet veel toevoegen aan de markt. Daarom is het van belang dat je altijd goed onderzoek doet. Investeer alleen in munten van een professioneel bedrijf of team, met een duidelijke visie. Meer informatie hierover vind je op Bestebank.org. Investeren in crypto is erg interessant, maar kijk wel uit dat je nooit geld investeert dat je niet kunt missen.