Wat zijn vitamines voor je haar?

Wat zijn vitamines voor je haar?

juni 20, 2022 0 Door Koen Blijlevens

Over haarvitamines beweert men dat ze de gezondheid van je haar verbeteren en gebruikt kunnen worden als voedingssupplementen. Populaire merken beweren dat hun producten kunnen helpen de haargroei, glans en sterkte van het haar te verbeteren. Er zijn verschillende soorten vitamine voor haar op de markt met vergelijkbare ingrediënten zoals biotine en vitamine C en E. Ze kunnen ook ingrediënten bevatten zoals ginseng waarvan sommigen denken dat het kan helpen om het haar dikker te maken. Deze populaire producten worden grotendeels gepromoot door betaalde beroemdheden en influencers, terwijl slechts enkele deskundigen ze aanbevelen. Hier is een korte handleiding om te weten waar je op moet letten.

Vitamine B en C

Vitamine B-complex is belangrijk voor de stofwisseling en de werking van het zenuwstelsel en spelen een rol bij de haarontwikkeling. Het is geen verrassing dat B-vitamines zoals biotine en B12 van vitaal belang zijn voor de kracht en verzorging van het haar. Een uitgebalanceerd voedingspatroon kan volgens onderzoek gemakkelijk aan je dagelijkse vitamine B-behoefte voldoen. B-vitamines zijn onder andere te vinden in volkoren granen, maar ook in andere voedingsmiddelen. Vitamine C is niet alleen nuttig om je immuniteit te versterken, maar ook voor het haar. Het is noodzakelijk voor een goede haarontwikkeling omdat het een krachtige antioxidant is. Het bevordert ook de bloedcirculatie door het hele lichaam, inclusief de hoofdhuid. De stimulatie van de haarzakjes wordt verbeterd wanneer de bloedcirculatie van de hoofdhuid verhoogd is. Dat kan op zijn beurt de haargroei stimuleren.

Biotine

Biotine, ook bekend als vitamine B7, is onderdeel van vitamine B-complex dat doorgaans wordt aanbevolen voor de haarontwikkeling. Deze bewering zou waar kunnen zijn. Vitamine B-complex helpt bij het aanmaken van rode bloedcellen die zuurstof en voedingsstoffen leveren aan de hoofdhuid en haarzakjes en de rest van het lichaam. Het helpt ook om keratine te produceren, een belangrijk onderdeel van het haar. De meeste mensen halen voldoende biotine uit hun voeding. Het eten van biotinerijk voedsel is de beste methode om hier meer van binnen te krijgen. Melk en eieren behoren tot de voedingsmiddelen die door artsen worden aanbevolen. Er zijn ook andere manieren om haaruitval te behandelen, zoals Saw Palmetto haaruitval. Dit wordt gemaakt van zaagpalm. Het is een plant met kleine bessen die al jaren als medicijn wordt gebruikt. Leer dus meer over de verschillende vitamines en supplementen die je kunnen helpen om dunner wordend haar te bestrijden om te ontdekken wat het beste bij je past.